search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Nyheter

Varuhus erbjuder kunder juridisk rådgivning

Världens största detaljhandelskedja Walmart har tagit första steget mot att erbjuda juridiska tjänster till sina kunder.

Advokatbyrån Axess Law som har fast prissättning har öppnat ett kontor intill entrén till ett nytt Walmart-varuhus i Toronto, skriver dagstidningen Toronto Star. Byrån kommer att erbjuda Walmarts kunder hjälp med att skriva sina testamenten. Priset som kunderna betalar för att skriva ett enkelt testamente är cirka 600 kronor. Om det tillkommer dokument som kräver notariell bekräftelse får kunderna betala ytterligare cirka 150 kronor.

Axess Law ska enligt avtalet med Walmart öppna ytterligare tre kontor i anslutning till Walmart-varuhus i Toronto fram till sommaren. Avtalet innebär också att advokatbyrån ska öppna fler kontor vid Walmart-varuhus i Ontario 2016 och i resten av Kanada 2018.

Advokatorganisationen The Law Society of Upper Canada, som reglerar den juridiska tjänstemarknaden i Ontario, håller på att utreda olika modeller för icke-advokatägda advokatbyråer och alternativa affärsstrukturer. Bland de förslag på modeller som organisationen utreder ingår att låta icke-advokatbyråer erbjuda juridiska tjänster och att advokatbyråer, vilket skulle kunna ge Walmart rätt att erbjuda dessa tjänster.

Det är dock inte troligt att Walmart under den närmaste framtiden skulle kunna erbjuda juridiska tjänster i USA, eftersom ABA (American Bar Association) har regler som säger att advokatbyårer måste ägas av advokater, regler som gäller i alla stater utom Kalifornien.

Annons
Annons