search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Nyheter

Förena familjeliv och karriär – bra för både medarbetaren och byrån

Maja Wettergrenär delägare på Advokatfirman Cederquist i Stockholmsedan 2011. Vid Hildarylunchen den 10 april på Advokatsamfundets kansli talade honom sina personliga erfarenheter av att kombinera familjeliv med karriär på en affärsjuridisk byrå.

– Ta ansvar men kräv frihet, och ha inte dåligt samvete! Det var två av Maja Wettergrens råd om att kombinera familjeliv och affärsjuridisk karriär.

Maja Wettergren berättade att hon har diskuterat om man ska vara aktiv och jobba under föräldraledigheten – är det ett krav för att hålla karriären vid liv?

– Jag gjorde inte det alls under min första föräldraledighet, och ville inte ha några påstötningar från jobbet, berättade hon.

Under andra ledigheten kände hon att hon inte vågade släppa jobbet på samma sätt, utan ville vara mer involverad. Hon aspirerade hela tiden på delägarskap och var tydlig med det. När hon kom tillbaka från sin andra mammaledighet blev det del­ägarprövning direkt, och hon blev del­ägare 2011.

Maja Wettergren tror att det viktigaste för att lyckas med kombinationen familj och karriär är att man gillar advokatyrket.

– Man måste tycka att det är vansinnigt kul, för annars prioriterar man ju någonting annat!

Hennes utgångspunkt är att tillgänglighet, service och snabb leverans är en av branschens viktigaste konkurrensfaktorer, och det måste man förhålla sig till.

Maja Wettergren berättade personligt om hur hennes familj hanterar saken hemma.

Att det hela fungerar bygger på samarbete. Hon och hennes sambo försöker vara generösa mot varandra. Båda gör karriär – och det är familjens gemensamma karriärer, inte ”min karriär” och ”din karriär”.

– Vi försöker vara noga med att komma hem. Jag försöker vara hemma till klockan sex, halv sju och tillbringa några timmar med familjen, och arbetar när barnen har lagt sig, berättade hon.

Maja Wettergren gav några tips för att lyckas behålla karriären men ändå ha tid för familjen:

  • Ta ansvar, men kräv frihet!
  • Var tydlig på jobbet med att du fortsätter leverera!
  • Begränsa kommunikationen – ingen behöver veta hur du löser dina uppgifter, bara att du gör det.
  • Skäms inte över att du har familj – hämta på dagis och ”vabba” med huvudet högt!
  • Ha inte dåligt samvete – du gör rätt för dig!

Som delägare kunde Maja Wettergren också berätta hur hon ser på frågan från ett arbetsgivarperspektiv. Hon betonade att frihet under ansvar är viktigt – att ge medarbetarna möjlighet att till exempel hämta barn på förskolan och plocka upp jobbet senare under kvällen, eller arbeta på distans.

När medarbetare går på föräldraledighet försöker byrån ha samtal med dem både före och efter ledigheten.

– Det är viktigt att utgå ifrån att medarbetaren är lika karriärsugen som före föräldraskapet, och att tänka lika när det gäller kvinnor och män! sade hon.

Maja Wettergren tycker att byråerna behöver bli bättre på coaching, framför allt på att coacha kvinnor. Det är särskilt viktigt att förmedla att medarbetarna fortfarande är lika värdefulla för byrån som innan de blev föräldrar.

Som avslutning förklarade Maja Wettergren att hon tror att det är positivt för branschen och för advokatbyråerna att anpassa sig till samhällets förändring. Om inte byråerna kan erbjuda medarbetarna möjlighet att vara aktiva i sina familjer, förlorar de duktiga personer som ställer det kravet. I långsiktigt perspektiv är anpassningen bra för lönsamheten.

Annons
Annons