search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Nyheter

Notiser bransch

Fredrik Wersäll ny ordförande för Institutet mot mutor

Styrelsen för Institutet mot mutor (IMM) har utsett hovrättspresidenten i Svea hovrätt, Fredrik Wersäll, till ny ordförande. Fredrik Wersäll är en av landets mest erfarna jurister och har erfarenhet som bland annat riksåklagare och justitieråd i Högsta domstolen.

Wersäll efterträder Claes Sandgren, som har varit ordförande för Institutet mot mutor sedan 2008. Institutet mot mutor är en ideell näringslivsorganisation som arbetar för att motverka mutor och andra otillbörliga förmåner som används för att påverka beslut. IMM:s huvudmän är Stockholms Handelskammare, Svensk Handel, Sveriges Kommuner och Landsting, Läkemedelsindustriföreningen och Svenskt Näringsliv.

Boka in Advokat-SM den 5 september

För elfte året avgörs Advokat-SM i fotboll i Stockholm och arrangörerna ser fram emot advokatbyråernas anmälningar till den 5 september redan nu.

Den tionde upplagan av Advokat-SM i fotboll avgjordes förra året och turneringen toppade med 36 deltagande lag från 24 olika byråer. Efter en dag på Östermalms IP och Stockholms stadion stod White & Cases damer och Linklaters herrar som segrare. Arrangörerna hoppas att ännu flera byråer har fått upp ögonen för denna sportiga dag. Läs mer på http://advokat-sm.se.

Taket på Advokatsamfundet byts

Huset ska äntligen få sitt nya tak, takpapp läggs och takpannor byts ut. Arbetet har påbörjats med montage av en öppen byggnadsställning runt om inklusive en bygghiss. Hela taket kläs in med väderskydd vilket betyder att byggdammet minimeras. Under byggtiden kommer även skorstenarna att kläs in. Företaget som utför arbetena heter Karlaplans Plåtslageri. Arbetet beräknas vara klart vecka 28 (juli).

Anne Ramberg intervjuades om samtyckeslag i radio

Advokatsamfundets generalsekreterare intervjuades om kraven på en samtyckesreglering i lagstiftningen om våldtäkt i radioprogrammet OBS Magasin den 19 februari.

Utöver Anne Ramberg intervjuades Ulrika Andersson, docent i straffrätt vid Lunds universitet, och polisen Martin Malmgren som utredde anmälningen om våldtäkt i Tensta.

Anne Ramberg talar i programmet vid följande tider: 12.07–15.40, 20.50–23.18, 25.24–25.57.