search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Nyheter

Notiser bransch

Ledande jurister porträtteras i podradio

Tidskriften Juridisk Publikations podcast ”JP möter”, där redaktionen träffar och porträtterar några av Sveriges mest framstående jurister, har placerat sig på Itunes topplista över de mest nedladdade podradioprogrammen i landet i kategorin nyheter och politik.

Under 2013 har tolv jurister porträtterats, däribland Gunnar Strömmer, Anne Ramberg, Magnus Widebeck, Christina Ramberg, Björn Hurtig, Johan Munck och Martin Borgeke. Nu fortsätter sändningarna och redaktionens vision är att steg för steg etablera podcasten som ett naturligt forum för juridisk debatt.

Nytt ramavtal med Bilia

Sveriges advokatsamfund har ingått ramavtal med Bilia om prisreduktion vid bilköp. Ramavtalet om prisreduktion gäller bilar av märkena Ford, Renault och Volvo samt tillbehör. Se ramavtal för respektive bilmärke under rubriken Bilar på Advokatnätet för detaljerade villkor (kräver inloggning).

Leffler och Back om klienterna får välja

Malin Leffler på advokatbyrån Roschier utsågs till Årets affärsjurist och Linnea Back på advokatbyrån Magnusson utsågs till Årets skattejurist i Klientbarometern 2013. De båda fick flest röster inom sina respektive kategorier när deltagarna i den årliga undersökningen Klientbarometern tillfrågades om vilken affärsjurist de helst vill anlita.

Malin Leffler är chef för M&A-avdelningen på Roschiers Stockholmskontor och Linnea Back är delägare på advokatbyrån Magnusson i Stockholm.

Kvinnorna är underrepresenterade bland delägarna i de stora affärsjuridiska advokatbyråerna, men Klientbarometern visar att det är dags att tänka om. När det gäller kategorin affärsjurister var tre kvinnor i topp: Erika Åslund på Cederquist kom på andra plats och Kaisa Adlercreutz på MAQS delade tredjeplatsen.

Juridikprofessor invald i Vetenskapsakademien

Iain Cameron, professor i internationell rätt vid Uppsala universitet, har valts in som ledamot av Kungliga Vetenskapsakademien i klassen för samhällsvetenskaper.

Iain Cameron är en av Sveriges främsta experter på internationell straffrätt och på frågor rörande Europakonventionen om mänskliga rättigheter. Hans forskning har i hög grad ägnats åt konstitutionella frågeställningar med inriktning mot mänskliga rättigheter och han har analyserat hur principer om mänskliga rättigheter tillämpas och tolkas mot konstitutionell, EU-rättslig och internationell bakgrund i både Sverige och internationellt.

Lövung ny kanslichef vid Domarnämnden

Domarnämnden har beslutat att anställa Heléne Lövung som ny kanslichef vid Domarnämnden från och med den 1 januari 2014. Heléne Lövung kommer närmast från uppdraget som utredningssekreterare i Utredningen om säkerhetsskyddslagen och har tidigare varit bland annat ställföreträdande chefsjurist på Sveriges advokatsamfund.

Hon efterträder kanslichefen Ragnar Palmkvist, som tidigare bland annat har varit chefsjurist på Advokatsamfundet.

Annons
Annons