search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
 • Nyheter

Notiser bransch

Strömberg och Antemar nya lagmän i Stockholm

Regeringen utnämnde den 19 september Stefan Strömberg till lagman i Stockholms tingsrätt och Gudrun Antemar till lagman i Förvaltningsrätten i Stockholm. Strömberg tillträder den 1 november 2013 och Antemar den 15 oktober 2013.

Stefan Strömberg var rikspolischef 2005–2007 och är sedan 2009 lagman i Göteborgs tingsrätt. Han ingår i mentorprojektet Ruben, med män i ledande positioner i rättsväsendet och advokatkåren som vill stödja unga jurister.

Gudrun Antemar är riksrevisor sedan 2010 och dessförinnan generaldirektör för Ekobrottsmyndigheten. Hon ingår i nätverket Hilda, som stöder kvinnor i deras professionella utveckling inom advokatkåren och rättsväsendet.

UD toppar karriärlista

Utrikesdepartementet är studenternas främsta val av arbetsgivare.

Även domstol och åklagare listas högt och Mannheimer Swartling är mest eftertraktade byrå.

Det skrev Info Torg Juridik den 2 oktober i samband med att företaget Universum publicerade sin årliga undersökning där Sveriges juridikstudenter får ranka de 50 mest attraktiva arbetsgivarna.

Tio i topp

 1. Utrikesdepartementet
 2. Domstolsväsendet – notarietjänstgöring
 3. Mannheimer Swartling Advokatbyrå
 4. EU-kommissionen
 5. Åklagarmyndigheten
 6. Domstolsväsendet – domarbana
 7. Polisen
 8. Regeringskansliet/alla departement
 9. Vinge
 10. Google

White & Case och Linklaters tog SM-guld

Linklaters herrlag och White & Case damlag vann Advokat-SM i fotboll när den tionde upplagan av Advokat-SM i fotboll avgjordes den 30 augusti i Stockholm. Wistrands herrar och damlaget från Törngren Magnell/Westermark Anjou placerade sig på silverplatserna.

Till årets målvakter utsågs Jessica Carlberg på White & Case och Mikael Fredblad på Försvarsadvokaterna. MVP, Most Valuable Player, blev Linn Brewer på Törngren Magnell/Westermark Anjou och Mike ”Hollywood” Dankis på Linklaters.

Annons
Annons
Annons