search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Nyheter

Spännande föreläsare på Advokatdagarna

Den 17–18 oktober är det dags för Advokatdagarna för tredje gången. Advokatdagarna 2013 erbjuder sex parallella seminariespår och ett fyrtiotal föreläsningar.

Här är ett axplock ur årets program:

• Percy Barnevik är inledningstalare på Advokatdagarna. Han talar under rubriken ”Mina råd och tankar om ledarskap” och ger sin syn på vad som utmärker bra ledarskap. Percy Barneviks karriär är ett stycke svensk industrihistoria. Han har varit vd eller ordförande i ABB, Astra Zeneca, Skanska, Sandvik, Investor samt styrelsemedlem i amerikanska General Motors och DuPont. Sedan 12 år ägnar han huvuddelen av sin tid och sina pengar åt filantropi, särskilt uppbyggnaden av Hand in Hand, som mobiliserar och tränar fattiga till entreprenörskap.

• Seminariet ”Trender inom riskkapitalmarknaden” samlar en namnkunnig panel bestående av Altors vd Harald Mix, Stockholmsbörsens vd Magnus Billing samt Christian Sievert, partner på Segulah AB. De diskuterar ämnet under ledning av moderatorn Pernilla Ström, företagare och styrelseproffs och med bakgrund som ekonom och journalist.

• Ett synnerligen aktuellt seminarium handlar om ”Ne bis in idem” med bland andra advokat Hans Strandberg och riksåklagare Anders Perklev.

• Årets program på Advokatdagarna erbjuder ett särskilt spår för humanjuridiken. Med seminarierna Familjerätt och förmögenhetsrätt, En ny modell vid vårdnadstvister och Asylprocess under förändring vänder vi oss med kvalificerade föreläsare och aktuella ämnen till humanjurister.

• På banketten den 17 oktober i Vinterträdgården underhåller Andreas Lundstedt, som slog igenom med gruppen Alcazar. Andreas Lundstedt har deltagit tre gånger i Melodifestivalen och medverkat i bland annat musikalerna Chicago, Saturday Night Fever och den engelska uppsättningen av Grease.

Det fullständiga programmet finns på Advokatsamfundets webbplats. Sista anmälningsdag är den 17 september.

Annons
Annons