search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Nyheter

Notiser bransch

Nya domare

Regeringen har utnämnt en rad nya domare. Chefsrådmannen Stefan Nilsson har utsetts till lagman i Vänersborgs tingsrätt, rådmannen Björn Johansson blir kammarrättsråd tillika vice ordförande på avdelning i Kammarrätten i Sundsvall, förvaltningsjuristen Gunnel Wadsen blir kammarrättsråd i Kammarrätten i Sundsvall och tf. rådmannen Catharina Laestadius blir rådman i Förvaltningsrätten i Karlstad.

Vidare har bolagsjuristen Anna Sivlér, jur.kand. Jonas Hägerlind, tf. rådmännen Eva Westerlund och Anna Hjärtberg Wernqvist samt processföraren Eva Danell Forsberg utnämnts till rådmän i den växande Förvaltningsrätten i Luleå.

Miljöchefen Yvonne Eklund har dessutom utnämnts till tekniskt råd i Svea hovrätt, miljöskyddshandläggaren Erik Olauson och miljöansvariga Camilla Wolf-Watz blir tekniska råd i tingsrätterna och rådmannen Thomas Hägglöf blir hyresråd i Hyres- och arrendenämnden i Umeå.

 

Boka in årets IBA-konferens

IBA:s konferens samlar varje år tusentals advokater och jurister från hela världen. Årets konferens går av stapeln den 6–11 oktober i Boston, och erbjuder bland annat ett inledningsanförande med USA:s förra utrikesminister Madeleine K Albright, samt en lång rad seminarier och föreläsningar inom vitt skilda områden.

Läs mer och anmäl dig på www.ibanet.org

Unik samling söker nytt hem

Margareta Cöster och hennes make har under återkommande besök i London fram till i mitten av 1990-talet inhandlat en unik samling av engelska juristfigurer. Var och en av de sexton figurerna har ett eget och mycket personligt uttryck och de har alla haft sina verkliga förebilder i engelska rättssalar, berättar Margareta. Figurerna, som inte tillverkas längre, är gjorda i lera och är handtillverkade av en okänd konstnär.

Eftersom Margareta ska flytta har hon inte längre plats för dem. Hon tror att en advokatbyrå skulle vara en utmärkt plats för samlingen. Där borde juristfigurerna känna sig hemma.

Mer information: tel. 08-644 34 14.

Uppdaterad information om familjerätt

På regeringens webbplats finns nu nya uppdaterade versioner av broschyrerna Familjerätt och Föräldrar och barn. Broschyren Familjerätt beskriver kortfattat bland annat bestämmelserna om giftermål och skilsmässa och om hur äktenskapet påverkar makarnas ekonomi. Broschyren Föräldrar och barn innehåller kortfattad information om föräldraskap, vårdnad och underhåll till barn.

Annons
Annons