search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Nyheter

Beatrice Ask på Juridisk Publikations releaseparty: Fortsätt utmana!

Den studentdrivna tidskriften Juridisk Publikation (JP) fick beröm av justitieminister Beatrice Ask (M) vid sitt releaseparty med anledning av att man kommit ut med två nya fullmatade nummer och har utökat repertoaren till att inkludera podcasts.

Stämningen var på topp på advokatbyrån Lindahls i centrala Stockholm när ett 100-tal personer, de flesta yngre blivande jurister, minglade och lyssnade bland annat på Beatrice Ask som sa:

– Engagemanget, kreativiteten och glädjen ni visar imponerar, er närvaro i sociala medier för att engagera unga jurister och en och annan äldre att delta i diskussionen tycker jag är värd en storeloge!

Hon framhöll vikten av att fler studenter engagerar sig, funderar och diskuterar frågorna som JP lyfter fram. Som landets justitieminister anser hon vi har för lite debatt kring juridiska sakfrågor. Ask uppmanade JP att fortsätta vara en uppstickare och utmana de andra juridiska tidskrifterna.

JP:s målsättning är framför allt att få studenter att engagera sig i den juridiska debatten – genom tidskriften, podcasts, tävlingen Business Law Challenge i samarbete med Lindahls och andra projekt hoppas publikationen kunna bidra till detta. Förutom Lindahls så sponsras JP av Delphi, Roschier, Vinge, Gernandt & Danielsson och Norstedts Juridik.

 Chefredaktören Klara Wessman berättade att allt fler studenter självmant skickar in bidrag, under året har man publicerat lika många studenter som verksamma jurister.

– Det har inte varit på grund av att det är studentmaterial utan vi strävar efter att publicera det absolut bästa materialet. Vi ser utvecklingen som ett kvitto på att vi önskas och behövs i jurist-Sverige, sa hon.

Per Johansson

Annons
Annons