search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Nyheter

Notiser bransch

Advokatgolfen 2013

Advokatgolfen har spelats sedan 1969. Den 30–31 augusti avgörs årets tävling på Ombergs golfklubb, naturskönt belägen vid Vätterns strand mellan Ödeshög och Vadstena. Tävlingen spelas över 36 hål, 18 hål på fredagen och 18 hål på lördagen. På fredagen sker starten från lunchtid och på lördagen är det gemensam start på morgonen. Förutom advokatklassen spelas även en klass för maka/make, sambo eller dylikt, den så kallade odylklassen. En nyhet i år är att odylklassen också kommer att avgöras över 36 hål.

Ring eller e-posta till Ombergs golfklubb och berätta att ni och kanske någon till vill boka rum och tala om att det gäller Advokatgolfen med bokningsnummer 11423. Telefonnumret är 0144-121 60, e-post: info@ombergsgolf.se.

Observera att anmälan till själva tävlingen görs per e-post till Christer Wahlgren under adress CW@amberadvokater.se och till honom betalar ni också samtidigt in 300 kronor per anmäld del­tagare till bankgiro 991-6701.

Glöm inte att ange ert golf-id.

Varmt välkomna!

Staffan Bergfeldt och Christer Wahlgren

Läs mer på Advokatsamfundets webbplats.

 

Anders Eka blir justitieråd i HD

Den 18 april utnämnde regeringen Anders Eka, lagman i Stockholms tingsrätt, till justitieråd i Högsta domstolen. Anders Eka blev lagman i Stockholms tingsrätt 2010. Innan dess har han bland annat varit hovrättslagman i Svea hovrätt och under åren 2004–2009 var han kanslichef och huvudsekreterare i Grundlagsutredningen. Han har också varit hovrättsråd och kanslichef i Svea hovrätt och rättssakkunnig i Justitie­departementet. Anders Eka har även medverkat i flera statliga utredningar och haft flera uppdrag inom Domstolsverkets internationella verksamhet.

Anders Eka tillträder befattningen som justitieråd den 1 september.

Två advokater blir domare

Regeringen har utnämnt advokat Niklas Eldelind till rådman i Varbergs tingsrätt och advokat Martina Rifve till hovrättsråd i Göta hovrätt.

Annons
Annons