search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Nyheter

Mia Brunell Livfors gästade Hildary

Intresset var stort när Kinneviks vd och koncernchef Mia Brunell Livfors talade vid en fullbokad Hildarylunch på Advokatsamfundet.

Vd för Investment AB Kinnevik sedan mer än 6 år och med sammanlagt 20 år i Kinnevikssfären är hon van att röra sig i de stora sammanhangen. Men allt började i mycket mindre skala. Mia Brunell Livfors växte upp i ett litet samhälle i Dalarna med endast 15 jämnåriga omkring sig. Hennes stora mål var att komma till storstaden. Därför sökte hon stipendium på gymnasiet för att studera i USA – och hamnade i Iowa i ett litet samhälle där det fanns cirka 15 ungdomar i samma ålder som hon själv.

Mia Brunell Livfors berättade om sin väg via Stockholms universitet och ekonomilinjen till dagens position som vd och koncernchef i Kinnevik. Hon sa att hon alltid får vissa standardfrågor för att hon är kvinna: de om kvotering, föräldraledighet och livspusslet.

– Därför river jag av svaren på dem nu: Kvotering tror jag inte på, det är en annan form av diskriminering. Föräldraledigheten är ett problem som det alltid går att lösa, vi ska värna om den. Balans i livet, ja, det är svårt om man både ska jobba mycket och ha barn. Man får framför allt göra avkall på egentid, men det handlar bara om några få år. Tyvärr blir barnen stora alldeles för snabbt, sa Mia Brunell Livfors som själv har två barn som i dag är i tjugoårsåldern.

Hon pratade om vikten av bra kultur i företaget, en kultur som är tillåtande och där det även tillåts göra misstag. Mia Brunell Livfors drog paralleller till de stora antal satsningar som Kinnevik gjort genom åren, och där inte allt lyckas, men det viktiga är att ett antal investeringar lyckas tillräckligt bra för att helheten ska bli framgångsrik.

– Det som får mig att känna mig motiverad är att vi inte är färdiga än, sa Mia Brunell Livfors, som strävar efter att Kinnevik ska bygga en plattform som ska fortsätta ge hög avkastning de närmaste 30 åren.

Annons
Annons