search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Nyheter

Rakelkonferensen 2013: Retorik och hjärnforskning på programmet

Nu är programmet klart för Rakelkonferensen, Advokatsamfundets och Nätverket Hildas årliga konferens. Förutom flera inspirerande föreläsningar ger Rakel möjligheten att möta och nätverka med hundratals kvinnliga advokater och jurister.

Årets Rakelkonferens för kvinnliga jurister och advokater, den sjunde i ordningen, går av stapeln den 19 mars på Grand Hôtel i Stockholm. På programmet i år står såväl praktiskt verksamma jurister i chefsposition, som en kvinnlig retorikexpert och en ledande hjärnforskare.

Årets talare är:

• Elaine Eksvärd, vd och grundare för Snacka Snyggt Retorikbyrå, och en av Sveriges mest anlitade retorikkonsulter och föreläsare, som talar under rubriken ”Modern retorik – så får du folk att vilja lyssna”.

• Stina Honkamaa (preliminär medverkan), sedan 2008 vd för Google Sverige. Hon utsågs 2008 till Årets supertalang och återfinns sedan några år tillbaka på listan över näringslivets mäktigaste kvinnor.

• Petra Lundh, fyrabarnsmamma och sedan 2012 lagman i Södertörns tingsrätt.

• Maria-Pia Hope, advokat och delägare i Advokatfirman Vinge, en av Sveriges största affärsjuridiska byråer. Sedan april 2012 är hon managing partner för Vinge och en av de första kvinnliga vd-arna för en stor svensk advokatbyrå.

• Martin Ingvar, professor och läkare, som i 30 år forskat kring hjärnans funktion vid hälsa och sjukdom. Martin Ingvar ska tala under rubriken ”Besluten i min hjärna eller varför jag inte gör som jag säger”.

 Läs mer om Rakelkonferensen och anmäl dig på Hildas webbplats.

Annons
Annons