search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Nyheter

Notiser bransch

Många minglade med cocktail hos Advokatsamfundet

På kvällen den 18 december 2012 hade Advokatsamfundet, samfundets Stockholmsavdelning och Advokat i framtiden bjudit in till den återkommande julcocktailen på Advokatsamfundets kansli. Många advokater och biträdande jurister kom för att träffa kolleger i samfundets hus Tryggerska villan i Diplomatstaden.

 

Nya namn i Domstolsakademins råd

Från första januari i år har åtta nya personer förordnats till rådet vid Domstolsakademin. De nya namnen är lagmännen Agneta Ögren, Birgitta Holmgren och Mats Sjösten samt hovrättspresident Fredrik Wersäll, kammarrättspresident Peter Rosén, advokat Bengt Ivarsson och slutligen Nicklas Lagrell, som är utbildningschef vid åklagarmyndigheten i Stockholm. Förordnandetiden löper till och med 2015. Sedan tidigare har även lagmännen Anders Eka och Maria Andersson förordnats, men då 2014 ut.

 

Ahlenius blir gästprofessor i väst

Inga-Britt Ahlenius, som senast varit undergeneralsekreterare för FN:s internrevision, blir ny innehavare av Assar Gabrielssons gästprofessur på Handelshögskolan i Göteborg.
– Inga-Britt Ahlenius är en inspirerande förebild och kommer att vara en stor tillgång för både studenter, forskare och våra partner­företag, säger Handelshögskolans rektor Per Cramér.
Ahlenius håller sin installationsföreläsning på högskolan den 28 januari.

 

Nytt hotellavtal

Advokatsamfundet har tecknat ramavtal med Nordic Choice Hotels vilket ger ett billigare hotellboende för medlemmarna.

 

Ny på tidskriften Advokaten

Maria Persson vikarierar från den 1 januari 2013 på tidskriften Advokaten. Hon kommer senast från TT Spektra och har tidigare arbetat på bland annat Läkartidningen och Dagens Medicin. Vikariatet sträcker sig till augusti 2014.

 

Franke ny ordförande

Ulf Franke har utsetts till ny ordförande för Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut, SCC. Franke är specialist inom internationell tvistlösning och har tidigare varit generalsekreterare på SCC.
– Det är mycket spännande att vara tillbaka. SCC har i dag en mycket stark ställning både i Sverige och internationellt. Det ska bli intressant att försöka flytta fram deras ställning på tvistlösningsområdet ytterligare, säger Ulf Franke i en kommentar till utnämningen.

 

Framåt för Svettpärlorna

Advokatsamfundets lag Svettpärlorna gjorde bra ifrån sig i landets största gångtävling Tappa.se. Laget, som var ett av tre från samfundet, hamnade på 32:a plats av 1 753 deltagande lag. Tävlade för Svettpärlorna gjorde Marika Nordén, som var lagledare, Jonas Dunroth, Linda Mogel samt Johan Sangborn.

 

Idrottande advokater samlas i Kroatien

Under tio dagar i sommar, den 7–16 juni, kan advokater och biträdande jurister från hela världen sporta loss i kroatiska Umag. Då hålls nämligen World Lawyers Games för första gången. Tävlingen är öppen för både kvinnor och män i alla åldrar och det är kroatiska advokatsamfundet som anordnar. Representerande grenar är till exempel fotboll, tennis, basket och schack. Men även lite mer otippat: poker.

Till onlineregistreringen

Annons
Annons