search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Nyheter

Magkänslan viktig i karriären

Sätt upp mål, men var inte rädd för göra oväntade val om möjligheten dyker upp. Det var advokat Åsa Erlandssons budskap till deltagarna på Hildarys novemberlunch i Stockholm.

– Jag hoppar på allting som dyker upp, och det har jag alltid gjort. Det är nog en anledning till att jag står här i dag, sa advokat Åsa Erlandsson, managing partner på Setterwalls advokatbyrå, när hon talade inför en ung publik i Advokatsamfundets hörsal.

Åsa berättade öppet och konkret om utmaningar hon mött på vägen mot delägarskapet och chefsrollen, men också om hur hon hanterat dem. Hon betonade särskilt hur viktigt det är att formulera mål för vad man vill uppnå, men att också våga lita på sin magkänsla och pröva det som verkar roligt och lockande.

Att det är viktigt att våga lita på sin magkänsla lärde sig Åsa Erlandsson när hon, efter ivriga uppmaningar från omgivningen, sökte domarutbildningen i Svea hovrätt efter notarietjänsten. Karriärmässigt var det helt rätt. Ändå kändes det hela tiden fel, berättade Åsa.

– Jag var helt enkelt rädd som domare, rädd för att vara tvungen att fatta beslut helt ensam, sa Åsa till Hildarydeltagarna.

Åsa fortsatte ändå plikttroget i hovrätten tills det var dags för fiskalstjänstgöring. Hon placerades då i Dalarna. Flytten dit lockade inte. För att få en annan placering tog Åsa Erlandsson tjänstledigt under en period och började i stället på advokatbyrån Setterwalls.

– Jag kände efter bara två dagar att det var rätt sak för mig, förklarade Åsa, och fortsatte:

– Jag höll på att komma helsnett. Hade jag inte hamnat i Dalarna så hade jag suttit här nu som deprimerad domare. Så glöm inte bort magkänslan när ni väljer inriktning!

Åsa Erlandsson visste tidigt att hon ville bli delägare i advokatbyrån. Hon nådde sitt mål för ungefär tre år sedan. Mer överraskande var det att hon strax därefter också fick frågan om hon ville bli managing partner för byråns Stockholmskontor.

– Min reaktion blev allra först en känsla av att ”yes, där satt den!”, berättade Åsa.

I nästa stund kom tvivlen. Skulle hon, som nybliven delägare, verkligen klara att leda byrån? Men styrelseordföranden och dåvarande MP:n försäkrade henne om att de verkligen ville att hon skulle ta uppdraget.

– Det var precis vad jag behövde, förklarade Åsa, som snabbt tackade ja.

Att leda advokater är dock inte lätt. Åsa Erlandsson tog upp några utmaningar som hon mött som managing partner och chef för advokater. En av dem är, enligt Åsa, att jurister är starka individualister, som inte gärna underordnar sig gemensamma planer och mål. Åsas råd var bland annat att prata mycket med sina medarbetare och försöka förankra besluten så mycket som möjligt, att omge sig med en bra ledningsgrupp och att hitta mentorer att prata av sig hos.

En annan utmaning är, enligt Åsa Erlandsson, att advokater är tränade att ständigt se problem. Det gör de också när man som chef stolt presenterar sina planer och visioner för byrån, konstaterade hon.

– Man får inse att det är så det är. Det finns ju också fördelar med det. När det väl fattas ett beslut är det ordentligt genomgånget, sa Åsa, som samtidigt uppmanade alla blivande chefer att vara envisa och våga stå för sina beslut, trots skepsis och kritik.

Åsa Erlandsson har tre barn, som hon varit hemma med under olika långa perioder under sin karriär. Åsa fick många frågor från de unga Hildarydeltagarna om hur hon fått tiden att räcka till för både familj och karriär. Åsa betonade att alla barn och föräldrar är olika, men att man kan uppnå mycket genom att tala om vad man vill för sina chefer, och att de karriärplanerna inte ändrats för att man väljer att under en period satsa på familjen i stället.

– Var inte så oroliga! Var tydliga med vad ni vill istället. Det finns rätt stor förståelse då, sa hon till den unga publiken.

Annons
Annons