search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Fokus

Sagt om …

Sagt om driftsformens betydelse

– En mycket viktig faktor är att vi har ett true partnership och att alla partners är med, vi delar resultatet lika. Det finns därmed inga incitament att jobba på annat sätt än för firmans bästa. Man delar med sig av jobb till den som kan det bäst, man håller inte i saker själv, man hittar det bästa teamet och så. Ett true partnership kräver dock ganska mycket disciplin, att alla måste jobba lika hårt och dra sitt strå till stacken om det ska fungera. Därmed ställer det krav på oss på ett annat sätt, men å andra sidan tror vi att vi kan erbjuda det bästa med ett sådant resultatfördelningssystem.

Per Nyberg, Linklaters

Sagt om klienternas behov

– Klienten kontaktar oss inte för att han är så intresserad av juridik. Nej, han behöver något fixat. En tvist, något som ska köpas eller säljas, något som ska avslutas. Det är vad de vill ha, och det är vad vi kan erbjuda.

Sten Bauer, Baker & McKenzie

Sagt om skillnader mellan europeisk och amerikansk byråkultur

– En fråga är konflikthanteringen. Den skiljer sig åt mellan amerikanska och europeiska byråer. Men också synen på advokatkarriären, hur många år man arbetar och hur rollen förändras när man blir ”senior”, hur mycket man arbetar under de verksamma åren, hur mycket man tar semester är olika. En amerikansk byrå har en annan struktur, en annan karriärväg, ett annat vinstuttag.

Katarina Nordblom Åhlberg, Bird & Bird

Sagt om Dewey LeBoeufs konkurs

– Det är svårt att bygga en internationell advokatverksamhet genom att låna upp pengar och attrahera och ta in dyra stjärnor. Ska man ha den, att köpa in stjärnor till laget, då ska man göra det med egna och inte andras pengar.

Jonas Bratt, Eversheds

– Det var pengar som drev verksamheten och man saknade värdegrund. Det tror jag inte beror på att byrån hade kontor i 26 städer. Som jag förstår det utlovade man pengar innan man hade dem i kassan. Det skulle lika gärna kunna hända en lokal aktör. Skillnaden är att ju mer geografiskt utspridd man är, och ju större kulturella skillnader det finns, desto tunnare blir kittet. Det kittet måste man bygga genom en värdegrund.

Per Rönström, DLA Nordic

Sagt om möjligheten att påverka

– Jag uppfattar att jag kan påverka ganska mycket, så länge det jag vill påverka ligger inom den gemensamma strategin och så länge vi uppvisar god lönsamhet. Det finns en frihet i systemet och en djup entreprenöriell ådra i byrån, vilket gör att man vill uppmuntra egna initiativ och idéer, säger han.

Ulf Johansson, White & Case

Sagt om den internationella ekonomin

– I dag finns inget sådant som en helt inhemsk transaktion. Transaktioner innehåller med nödvändighet ett antal internationella frågor, det kan variera från väldigt mycket till väldigt lite. Vi kan göra helheten, medan en nationell firma bara kan göra sin del.

Jon Ericson, Ashurst

Annons
Annons
Annons