search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Nyheter

England: Första byrån med flera licenser godkänd

Advokatbyrån Irwin Mitchell blev den första byrån att få licens för flera olika verksamheter. Irwin Mitchell har gått samman med bland annat inkassobolag.

Brittiska Solicitors Regulation Authority, SRA, har nu, för första gången, godkänt så kallad ABS som innebär en sammanslagning mellan advokatbyrå och andra företag. Det rapporterar brittiska webbtidningen Law Society Gazette.

Det är Advokatbyrån Irwin Mitchell som slagit sig ihop med bland andra inkassoföretaget Ascent Collections Ltd och bolaget Coris UK Ltd som erbjuder hjälp med att hantera försäkringskrav. Sammanslagningen görs under ett gemensamt moderbolag, IMCO Holdings Ltd. SRA har också godkänt en Glyn Barker, tidigare vice vd för Pricewaterhouse Coopers i Stor­britannien, som styrelseordförande i moderbolaget.

Irwin Mitchell är en av Storbritanniens största advokatbyråer, med över 2 200 anställda. Det nya företaget har beviljats sammanlagt 32 licenser från SRA, för en rad olika verksamheter.

Möjligheten för advokatbyråer att gå samman med icke-advokater är en följd av Legal Services Act från 2007, en lag som kom till för att liberalisera och öppna den brittiska juridiska branschen. Irwin Mitchell blev den nittonde advokatbyrån som får tillstånd från SRA att bedriva sin verksamhet med en så kallad alternativ affärsstruktur (ABS).

Annons
Annons