search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Nyheter

Notiser Aktuellt

Edlund och Mattsson blir justitieråd
Regeringen har utnämnt advokaten Lars Edlund och rättschefen Dag Mattsson till justitieråd i Högsta domstolen. Lars Edlund är verksam som advokat sedan 1985 och har främst arbetat med affärsjuridik, läs mer på sidan 30.
Dag Mattsson är sedan 2008 rättschef i Justitiedepartementet med ansvar för den civilrättsliga och marknadsrättsliga lagstiftningen.

Seminarium om informationsläckor
UIA (Union Internationale des Avocats) inbjuder till ett seminarium i Helsingfors den 31 maj–2 juni kring det högaktuella ämnet “Information Leaks and how to address them in litigation”.
UIA är världens äldsta oberoende internationella sammanslutning för advokater i alla discipliner. Sveriges advokatsamfund är kollektiv medlem i UIA, som har 200 advokatsamfund och andra advokatorganisationer från hela världen som kollektiva medlemmar och flera tusen individuella medlemmar .

Seminariet hålls på engelska. Intyg utfärdas.

Kontakt: UIA:s regionala  sekreterare advokat Lars Perhard, lars.perhar@weplaw.se, tfn: +46 8 145770.
http://seminaires.uianet.org/en/information-leaks-how-to-address-them-in-litigation/home182/

Nya ramavtal med Toyota och Škoda
Advokatsamfundet har tecknat ramavtal med de svenska återförsäljarna för bilmärkena Toyota och Škoda. Avtalen innebär reducerat pris på bilar som köps in av advokatbyråer.
Läs mer om dessa och andra ramavtal på Advokatnätet, www.advokatsamfundet.se/ramavtal (inloggning krävs)

Advokat cyklar mot barncancer
Advokat Per-Owe Dorfh kommer i sommar att, tillsammans med ungefär 800 andra personer från Sverige och Danmark, att cykla till Paris. Cykelturen syftar till att samla in pengar till svenska Barncancerfonden och dess danska motsvarighet, och ingår i det nordiska välgörenhetsinitiativet Team Rynkebys insamlingsarbete. Advokatsamfundets Stockholmsavdelning har beslutat att i år samla in pengar till Barncancerfonden via Team Rynkeby. Resultatet av insamlingen kommer att redovisas på avdelningens vårcocktail den 22 maj.
www.advokatsamfundet.se/rynkeby

Storbyråer samlades hos samfundet
Advokatsamfundets ledning träffade de största affärsjuridiska advokatbyråerna vid ett möte den 24 april. Ett 20-tal MP-ar och andra representanter för storbyråerna kom till samfundets kansli, där de talade med Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg, ordföranden Claes Zettermarck och chefsjuristen Maria Billing.
Samfundsledningen lämnade information om aktuella frågor i Sverige och internationellt. Därefter diskuterade mötesdeltagarna angelägna frågor för affärsbyråerna på de nationella och internationella advokatmarknaderna.

Storhildorna samlades i Stockholm
Nätverket Hildas medlemmar, de så kallade Storhildorna, träffades för ett sammanträde på Advokatsamfundets kansli den 16 mars.
Storhildorna kunde konstatera att Hildas verksamhet fortsätter växa i omfattning och framgång. Hildas aktiviteter hade över 1 000 deltagare under 2011, i Hildarys lunchklubbar, mentorprogrammen Sofia och Ruben, och inte minst den stora, årliga konferensen Rakel.

Annons
Annons