search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Nyheter

Notiser Aktuellt

Advokat ny ordförande i Unicef Sverige
Advokat Odd Swarting valdes den 18 maj till ny styrelseordförande i Unicef Sverige. Han efterträder riksdagens förre talman Birgitta Dahl, som lämnade posten efter sex år som ordförande.

Odd Swarting är sedan 2003 verksam vid Setterwalls advokatbyrå, där han också är delägare.

Han har suttit i Unicefs styrelse sedan 2005 och blev 2007 vice ordförande. Unicef är ett fristående FN-organ som arbetar för att förverk­liga barns rättigheter i hela världen.

Årets Sofior tog avsked
2010–2011 års mentorprojekt Sofia avslutades den 19 maj med en träff för mentorer och adepter på Advokatsamfundet. I projektet medverkade 11 mentorer och lika många adepter. Mentorer och adepter kom från domstolarna, advokatkåren, Åklagarmyndigheten, Regeringskansliet, Polisen, universitetsvärlden, JK och Domstolsverket.

Magnus Lindahl 95 år
Sveriges advokatsamfund gratulerar advokat Magnus Lindahl, Stockholm, på hans 95-årsdag den 11 maj.

Många minglade på Advokatsamfundet
Advokat i framtidens och AIJA:s vårcocktail lockade rekordmånga. Ungefär 250 personer minglade och umgicks i och utanför Advokatsamfundets hus på Laboratoriegatan den 18 maj. Se fler bilder på advokatsamfundet.se.

Välkommen till Advokatgolfen 2011
Välkommen till årets Advokat- och Odylgolf som går av stapeln på Vidbynäs Golf Club den 2–3 september. Vidbynäs Golf Club ligger knappt en mil väster om Södertälje och i omedelbar anslutning till Europaväg 20.

Advokatgolfen spelas som vanligt över två 18-hålsronder. Odylklassen spelas över 18 hål. Samtliga ronder spelas på Vidbynäs South Course som är en av Sveriges högst rankade banor och här finns de bästa greenområden landet har att erbjuda. Vi hoppas på ett stort deltagarantal och en trevlig samvaro både på och utanför golfbanan.

Anmälan sker via nätet på www.coretalentevents.se med användande av lösenordet ”advokatgolfen2011” under fliken ”anmälan”. Det är begränsat med platser så det är först till kvarn som gäller. Sista anmälningsdag är 30 juni.

Varmt välkomna!

Ramavtal – Sveriges advokatsamfund
Sveriges advokatsamfund har ingått följande ramavtal om rabatterade priser:
Platsannonsering: Dagens Nyheter
Tidningsprenumerationer: Dagens Nyheter
Resor: SJ
Bilar: Audi, BMW, Citroën, Jaguar, Land Rover, Lexus, Mercedes, Mini, SAAB, Smart, Subaru, Volkswagen och Volvo
Juridiska databaser: InfoTorg och Thomsonreuters
Hotell/konferens: Elite Hotels, Scandic Hotels, Hotel Diplomat, Fågelbrohus, Smådalarö Gård, Krusenberg Herrgård, Grand Hotel och Villa Källhagen.

Moppeturné om brott och straff
Under fyra dagar, den 16–19 maj, åkte Petter Asp, professor i straffrätt vid Stockholms universitet, på moppeturné till ett antal gymnasieskolor i Uppland. Med på turnén fanns även professor Magnus Ulväng och jur. dr Sandra Friberg från Uppsala universitet, samt generaldirektören för Brottsförebyggande rådet Jan Andersson och fil. dr Sven Granath från Brottsförebyggande rådet.

Syftet med turnén var, enligt Petter Asp, att motverka den svart-vita, förenklade och ibland direkt felaktiga bild av frågor om brott och straff som man ofta får genom de berättelser som förmedlas i media.

Annons
Annons
Annons