search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Nyheter

Fullmäktigemöte i god stämning

Årets fullmäktigemöte, som hölls den 10 juni i Näringslivets hus, Stockholm, präglades av god stämning och sammanhållning. Vid mötet valdes också en ny ordförande för Advokatsamfundet.

Generalsekreterare Anne Ramberg och ordförande Tomas Nilsson redovisade samfundets arbete under det gångna året. De konstaterade båda att yrket visserligen står inför en del utmaningar, men att det också finns skäl att sträcka på sig som advokat.

– Man ska med stolthet kunna säga att man är advokat – inte för att vi är finare än någon annan eller av någon gammaldags titelsjuka – men för att det finns en idémässig grund för det här yrket, sa Tomas Nilsson, och syftade på advokatrollens kärnvärden.

Vid mötet tackade samfundets ordförande Tomas Nilsson för sig efter fyra år på ordförandeposten. Han hyllades med blommor och långa applåder av de deltagande ledamöterna.

Till ny ordförande, med tillträde den 1 juli, valdes Claes Zettermarck, Stockholm. Ny vice ordförande blir Bengt Ivarsson från Linköping. Till nya suppleanter valdes också Martin Wallin, Stockholm, och Henrik Snellman, Växjö.

Fullmäktige beslutade också att sänka serviceavgiften som byråerna betalar för alla verksamma advokater och jurister med 500 kronor, mycket på grund av att man framgångsrikt kunnat förhandla ner försäkringspremierna.

Vid fullmäktige utdelades också Advokatsamfundets journalistpris. Årets pristagare, Sveriges radios program Kaliber, representerades av programchefen David Gustafsson. Han uppmanade alla advokater som får kännedom om viktiga uppgifter att höra av sig till redaktionen. Han passade också på att tacka för allt stöd han och hans kolleger får av advokater och andra experter, inte minst generalsekreterare Anne Ramberg, som ofta ställer upp och besvarar reportrarnas frågor, utan att nödvändigtvis komma med i programmet.

I samband med fullmäktigemötet höll trendspanaren och framtidsforskaren Magnus Lindkvist ett inspirerande seminarium.

Annons
Annons
Annons