search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Nyheter

Advokatdagarna lockar deltagare

Advokatdagarna har redan fått mycket bra respons från ledamöter och företrädare för byråerna.

I slutet av maj skickades inbjudan ut till Advokatsamfundets ledamöter och biträdande jurister samt till utländska advokatkollegor. Gensvaret har redan varit mycket bra.

– Det är glädjande att se den positiva reaktionen. Vi hoppas att vi får se ännu fler anmälningar från såväl Sverige som andra länder, säger Anne Ramberg.

Med Advokatdagarna, som arrangeras för första gången den 13–14 oktober på Grand Hôtel i Stockholm, får advokater och biträdande jurister från hela Sverige en ny mötesplats. Bakom denna premiär av konferensen står Advokatsamfundet och International Bar Association European Forum. För att tillgodose internationella deltagare genomförs en mindre del av programmet på engelska. Det kan vara bra att veta att deltagande i konferensen ger tolv utbildningstimmar.

Konferensprogrammet, med drygt 30 aktuella seminarier och föreläsningar, är uppdelat på sju ämnesområden: Arbitration & Litigation (genomförs på engelska), Affärsjuridik, Obestånd, Humanjuridik, Rule of Law, Advokatverksamhet, Offentlig rätt. Föreläsare är – bland många andra: justitieminister Beatrice Ask, Hovrättspresident Fredrik Wersäll, ordföranden i Högsta domstolen Marianne Lundius, ordföranden i Högsta förvaltningsdomstolen Mats Melin, domaren i Europadomstolen Elisabet Fura, justitieråden Stefan Lindskog, Martin Borgeke och Göran Lambertz. Föreläsarna är bland de absolut främsta inom sina respektive områden.

Under de två dagarna ges många möjligheter till kollegialt umgänge och nätverkande. Det går att anmäla sig fram till 1 september!

Läs mer:
Advokatsamfundets hemsida: www.advokatsamfundet.se/Utbildning/Advokatdagarna-2011/

Kontakt: kursinfo@advokatsamfundet.se eller 08-459 03 00

Annons
Annons