search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Nyheter

Notiser aktuellt

Bamsetidning för asylsökande barn
Migrationsverket har tagit fram ett informationsmaterial som vänder sig till asylsökande barn — en specialskriven Bamsetidning för de yngre och broschyrer för de äldre. Samtidigt lanseras särskilda sidor för barn på verkets webbplats.

Broschyrerna innehåller en kort handledning för vuxna. Allt material innehåller dessutom förklaringar av svåra ord. Bamses specialtidning om att söka asyl finns på svenska men är också översatt till fem språk och riktar sig till barn som är 5–12 år.

För lite äldre barn finns det två broschyrer som förklarar hur det går till att söka asyl. Den ena är till för ensamkommande barn och den andra för barn som söker asyl tillsammans med vårdnadshavare. Broschyrerna finns på flera olika språk.

Ny länspolismästare vid Polismyndigheten i Jönköpings län
Regeringen har utsett Håkan Sandahl till länspolismästare vid Polismyndigheten i Jönköpings län. Håkan Sandahl är i dag polismästare vid Polismyndigheten i Västra Götalands län.

Håkan Sandahl förordnas att vara chef för Polismyndigheten under tiden den 14 april 2011 tills vidare, dock längst till och med den 31 mars 2017.

Välkommen till Advokatgolfen 2011
Välkommen till årets Advokat- och Odylgolf som går av stapeln på Vidbynäs Golf Club den 2–3 september. Vidbynäs Golf Club ligger knappt en mil väster om Södertälje och i omedelbar anslutning till europaväg 20.

Advokatgolfen startade 1969 och har genom åren lockat många deltagare. Förra året avgjordes tävlingen på Vara-Bjertorps golfbana vid Bjertorps slott i Västergötland och i år är det alltså Vidbynäs Golf Club i hjärtat av Södermanland som står som värd för arrangemanget.

Advokatgolfen spelas som vanligt över två 18-hålsronder. Odylklassen spelas över 18 hål. Samtliga ronder spelas på Vidbynäs South Course som är en av Sveriges högst rankade banor och här finns de bästa greenområden landet har att erbjuda.

Vi hoppas på ett stort deltagarantal och en trevlig samvaro både på och utanför golfbanan.

Varmt välkomna!
Christer Wahlgren
& Staffan Bergfeldt
OBS! Det är begränsat med platser så det är först till kvarn som gäller. Sista anmälningsdagen är 30 juni.
Läs mer advokatsamfundet.se/advokatgolfen2011