search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Nyheter

Skilex 2011

Årets kongress med VM i skidåkning för jurister, som arrangeras genom Skilex International, ägde rum den 27 februari–6 mars i Krynica i Polen.

Vid kongressen deltog ett drygt 100-tal jurister från 15 europeiska länder samt från Kanada och USA. Veckan innehöll träningar och tävlingar i skidåkning, juridiska seminarier om frågor relaterat till regelverk för idrott inom Europa, däribland ett seminarium om EU-direktivet rörande utbildning och att arbeta som skidlärare inom Europa. Vidare bjöd programmet på kulturella aktiviteter samt socialt umgänge.

Längdåkningstävlingar
Till följd av att det varit tämligen varmt i stora delar av Mellaneuropa och däribland Polen under en stor del av vintern, fick tävlingarna arrangeras utifrån rådande snöförhållanden med kortare distanser än vanligt.

I strålande solsken genomfördes längdtävlingar individuellt 4,8 km samt stafett 3 gånger 1,2 km.

Alpina tävlingar
Inför tävlingen i storslalom (GS) anordnades en dag träning med tränare.

På den stora tävlingsdagen för GS hade arrangörerna satsat stort med mycket professionella tävlingsfunktionärer. I täv­lingarna deltog många duktiga skid­åkande jurister. Veckans tävlingar avslutades på lördagen med lagtävlingar i parallellslalom. Här mixades lagen på ett sätt som innebar att lagen skulle innehålla så många nationaliteter som möjligt.

I den sammanlagda tävlingen mellan länderna kom Sverige på tredje plats efter Tyskland och Polen. Nästa års Skilex-kongress äger rum i Maribor i slutet av januari. Skilex planerar att fira 40-årsjubileum med en kongress i Colorado, USA, 2013.

Läs mer:
www.skilex.eu
www.advokatsamfundet.se/skilex200 (inloggning krävs)

Annons
Annons