search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Nyheter

Notiser aktuellt

Hunden är chefens bästa vän
Två undersökningar som tidningen The Economist rapporterar om visar det som många känt på sig: hundar ökar trivseln och främjar den sociala samvaron mellan människor. Och detta gäller även på arbetsplatser.

I det ena försöket kunde forskarna visa att närvaron av en hund främjade kreativitet och lagkänsla. I det andra visade forskarna att hundens närvaro ökade tilltron markant mellan de frivilliga, som testades i experimentet.

På Advokatsamfundet samsas i dag inte mindre än sex olika hundar. Med andra ord är kreativitet och trivsel på topp!

Advokat blev framtidens ledare
Maria Ingelsson, advokat och delägare i advokatfirman Lindahl, belönas med den globala utmärkelsen Framtidens ledare. Hon får den för sina ”utomordentliga insatser att sprida entreprenörsanda och jämställdhet”.

Framtidens ledare utses varje år av Internationella Juniorhandelskammaren, JCI. Maria Ingelsson är den första svenska kvinna genom tiderna att tilldelas priset.
Som medlem i Uppsala styrelsenätverk blev Maria Ingelsson inbjuden att delta i Veckans Affärers/Novares mentorskapsprogram för unga karriärkvinnor. Sedan dess har Maria grundat Stockholms Handelskammares nätverk för Unga rådgivare och Q-ics, ett nätverk för unga kvinnliga ledare i Uppsala.

Ingelsson är 34 år och föreläser, förutom arbetet som affärsadvokat, dessutom om juridik, entreprenörskap och balans mellan arbete och fritid. Priset delas ut den 3 november på JCI:s världskongress i Osaka, Japan.

Maria Ingelsson gästade i april i år projektet Advokat i framtidens lunch i Stockholm.

Melin ska leda Högsta förvaltningsdomstolen
Regeringen utnämnde i slutet av augusti chefsjustitieombudsmannen Mats Melin till justitieråd och ordförande i Högsta förvaltningsdomstolen, som från och med den 1 januari 2011 är det nya namnet på Regeringsrätten.

Mats Melin utnämndes till hovrättslagman i Svea hovrätt 1999 och till regeringsråd 2001. Sedan 2004 är han chefsjustitieombudsman.

Mats Melin tillträder den 3 januari 2011.

Erik Nymansson nytt regeringsråd
Regeringen har utnämnt expeditions- och rättschefen Erik Nymansson till regeringsråd. Han tillträder sin tjänst som regeringsråd den 25 oktober 2010.
Erik Nymansson började arbeta vid rättssekretariatet i Finansdepartementet 1996. Sedan 2008 är han expeditions- och rättschef i Finansdepartementet.

Länspolismästare leder utredning av poliser
Länspolismästare Lars Göran Carlsson har fått uppdraget att leda Rikspolisstyrelsens nya avdelning för internutredning av poliser misstänkta för brott, IU.
Den nya avdelningen har skapats sedan regeringen i juli beslutade att polisens internutredningar, alltså utredningar där poliser misstänks för brott, ska flyttas från länspolismyndigheterna till en fristående del inom Rikspolisstyrelsen.

Lars Göran Carlsson har tidigare varit bland annat länspolismästare i Västmanlands och Gävleborgs län.

Heléne klarade halvmaran
Advokatsamfundets ställföreträdande chefsjurist Heléne Lövung sprang den 11 september Stockholmsloppet, Stockholms officiella halvmara. Heléne tillryggalade de 21 089 meterna på  tiden 1 timme och 51 minuter, och fick därmed placeringen 588.

Annons
Annons
Annons
Annons