search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Nyheter

De återvänder till samfundet

För 27 år sedan utträdde Gunnar Nord ur Advokatsamfundet för att bli bolags-jurist. Gustav Bergstedt gjorde det för 18 år sedan. Nu är de på väg tillbaka in i samfundet, tillsammans med kollegan Robert Ohlsson.

– Vi tror att tiden har kommit för oss att utöka vår verksamhet, och att återinträda i Advokatsamfundet. Det finns utrymme för byråer som är betydligt mindre än de riktigt stora, men som ändå har en affärsjuridisk fullservice, säger Gunnar Nord och tillägger:
– Ett viktigt skäl är att intressekonflikterna blivit besvärande i ett litet land som Sverige med ett antal mycket stora byråer. Det förestår en tid då det kommer att hända mer på detta område.

– Den direkt utlösande orsaken till att vi söker återinträde är alltså att vi, tillsammans med ett antal nuvarande ledamöter, ser en intressant affärsmöjlighet för byråer av måttligare storlek, där klienten kan ha mer kontakt direkt med delägarna, något som vi tror att många klienter uppskattar, säger Gunnar Nord. 

Juristerna i den nystartade byrån blir Gunnar Nord, Gustav Bergstedt och Robert Ohlsson (han kommer senare med sin ansökan till samfundet). Till byrån kommer tre delägare från Cederquist. De tre är Lennart Kanter, Lena Frånstedt Lofalk och Olof Fältman. Ytterligare jurister kommer från andra håll.

Den nya byråns namn blir Nord & Co Advokatbyrå och den kommer att ha en allmän affärsjuridisk inriktning. Byrån kommer att ägna sig åt kapitalmarknads-, immaterial- och IT-rätt, privata och publika transaktioner samt tvistelösning.

Hur känns det att återvända till samfundet?
– Det känns utmärkt. Vi gläder oss åt att komma tillbaka till ett Advokatsamfund som upprätthåller höga etiska krav. Anne Ramberg har under hela sin tid som generalsekreterare framhållit betydelsen av detta. I senaste numret av Advokaten säger samfundets ordförande Tomas Nilsson att ”Advokatkårens främsta bundsförvant och konkurrensfördel är advokatetiken”. Det ställer vi upp helhjärtat på. Och det har vi alltid gjort, säger Gunnar Nord.

Tom Knutson

Annons
Annons