search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Nyheter

Notiser världen

Allt fler dödsstraff i Egypten oroar
I Egypten finns dödsstraff i straffskalan för 105 olika brott, och allt fler döms till döden i landet. Bara under juni 2009 utdömdes 75 dödsstraff i Egypten.
Det arabiska centret för oberoende domstolar och advokater oroas av utvecklingen. Centret påpekar i ett pressmeddelande att den stora mängden dödsstraff är särskilt olycklig med tanke på Egyptens bristande rättssäkerhet för dem som misstänks för allvarliga brott.

Staten tar kontroll över Irans advokater
Advokatkårens oberoende i Iran är hotat sedan regeringen överlämnat kontrollen över samfundet till domstolarna. Det anser International Bar Association’s Human Rights Institute, IBAHRI.
Enligt en ny lag ska en speciell kommission under domstolarnas ledning överta ansvaret för antagandet av nya advokater och advokatexamen. De iranska advokatsamfunden har kritiserat lagen, och får alltså stöd av IBAHRI.

Boka in IBA:s konferens
Den 4–9 oktober håller International Bar Association, IBA, sin årliga konferens. I år är Madrid värd för evenemanget. Under sex dagar hålls en lång rad seminarier om juridik och advokatverksamhet.
Läs mer på: www.int-bar.org/conferences/Madrid2009/

Annons
Annons