search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Nyheter

Notiser: Aktuellt

BRIS prisar arbete för unga brottsoffer
Socionomen Ann Hellströmer, har tilldelats BRIS-priset 2009. Hon tog år 2000 initiativet till att starta det första stödcentret för unga brottsoffer i Sverige. I dag finns stödcentrum i många svenska kommuner.
BRIS-priset delas ut vartannat år av organisationen Barnens rätt i samhället. Bland tidigare pristagare finns drottning Silvia och Astrid Lindgren. Priset består av en staty i brons, gjord av skulptrisen Big Almström.

Åberg ny lagman i Länsrätten i Göteborg
Margareta Åberg blir ny lagman i Länsrätten i Göteborg. Margareta Åberg är sedan 2007 kammarrättspresident i Kammarrätten i Sundsvall.
Hon är också ordförande i Överklagandenämnden för nämndemannauppdrag och ledamot i Domarnämnden, och särskild utredare i 2008 års Kameraövervakningsutredning. Dessutom är hon medlem i nätverket Hilda.
Margareta Åberg tillträder den 1 september 2009.

Advokatgolfen/Odylgolfen 2009
Årets advokatgolf med odylgolfen spelas på Fribergs Golfklubb, utanför Stockholm, den 28 och 29 augusti.
Mer information finns efter inloggning på Advokatsamfundets hemsida, www.advokatsamfundet.se/advokatgolfen

Foldrar om skadestånd
Kronofogden har tagit fram foldrar där en vänder sig till målsäganden och den andra vänder sig till gärningsmannen. Meningen med dessa foldrar är att båda parter på ett enkelt sätt ska få information om hur de ska bära sig åt i sina olika situationer.
Foldrarna går att beställa på Kronofogdens webbplats, www.kronofogden.se.

60 …
… seminarier, minst, kommer att hållas om brottslighet och brottsförebyggande under tre dagar i juni. Den 22–24 juni hålls det årliga symposiet The Stockholm Criminology Symposium. Dessutom utdelas priset Stockholm Prize in Criminology 2009. Priset delas i år mellan professorerna John Hagan, Northwestern University in Illinois, och Raúl Zaffaroni, Buenos Aires, som båda forskar kring och arbetar med folkmord och hur dessa kan förebyggas.

Annons
Annons
Annons