search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Nyheter

Barbro Thorblad: ”Att bilda familj kan ge fördelar i arbetslivet”

Februari månads Hildarylunch i Stockholm hölls på Roschier Advokatbyrå. Inbjuden talare var Domstolsverkets general-direktör Barbro Thorblad.

– Att vara chef är roligt, utmanande, men ingenting att vara rädd för.

Det var det samlade budskapet från generaldirektören Barbro Thorblad, som berättade om chefskapet för de drygt 50 unga, kvinnliga jurister som samlades för månadens Hildarylunch den 5 februari.

Barbro Thorblad uppmanade alla med chefsambitioner att inte heller vara rädda för att skaffa barn och familj. Det sa hon bland annat utifrån den egna erfarenheten: att få och uppfostra egna barn ger ledaregenskaper som få kurser kan mäta sig med. Det kan också ge en säkerhet och ett lugn som är högst fördelaktiga för en chef.

I övrigt ska arbetsmiljön och arbetsbelastningen helt enkelt klara att man har både ett jobb och ett liv.

– Som nyanställd kvinna i en mansdominerad arbetsgrupp ska man nog vara försiktig att ta all särbehandling för diskriminering, konstaterade Barbro Thorblad.

Man ska komma ihåg att man är ny i gruppen och att det kan ta tid att komma in i gemenskapen. Men diskriminering finns, fortsatte hon.

– Den som i sitt arbetsliv blir utsatt för angripbar diskriminering ska åtminstone se till att få skadestånd. Och det finns många som vill hjälpa till med sådant, lovade hon.

Slutligen välkomnade hon alla unga, ambitiösa jurister till domstolsväsendet, särskilt sedan man nu öppnat upp för jurister med annan bakgrund genom Domstolsakademin.

Gabriella Westberg

Annons
Annons