search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Nyheter

Branschnotiser

Miljökrav i offentlig upphandling
Det blir allt vanligare att myndigheter vid upphandling begär att varor och tjänster ska uppfylla vissa miljökrav. Men osäkerheten om hur man kan formulera miljökraven så att de inte bryter mot upphandlingsreglerna är ibland stor.
Konkurrensverket har nu kommit med en skrift om miljökrav i offentlig upphandling. Skriften ger referenser till upphandlingslagstiftningen och innehåller konkreta exempel, liksom referat av avgöranden från Kammarrätten och EG-domstolen.
Skriften Miljökrav i offentlig upphandling kan beställas från eller laddas ner från Konkurrensverkets hemsida www.kkv.se.

Företagskonkurserna ökar och ger advokatuppdrag
Antalet företagskonkurser ökar för första gången på fem år i Sverige, skriver Dagens Industri. Till de verkliga vinnarna på denna utveckling hör de advokatbyråer som specialiserat sig på konkurser.
DI:s kartläggning av de advokatbyråer som har flest konkurser visar att listan toppas av advokatfirman Fylgia. På 20 månader har byrån fått in 350 nya konkurser.
Nummer två på listan är advokatfirman Lindhs DLA Nordic med 287 nya konkurser under samma tidsperiod

Ulrika Forsberg lämnar samfundet för nytt chefsuppdrag
Efter nästan tio år på Advokatsamfundet går Advokatsamfundets administrativa chef advokat Ulrika Forsberg vidare till nya utmaningar.
Hon tillträder en nyinrättad tjänst som KM-chef, Director of Knowledge Management, på Gernandt & Danielsson advokatbyrå.

Rekordresultat för brittiska storbyråer
Det går bra för de stora brittiska advokatbyråerna. Clifford Chances omsättning har till exempel ökat med 11 procent till 1,3 miljarder pund. Freshfields’ omsättning växte ännu mer, 22 procent.

Annons
Annons