search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Nyheter

Branschnotiser

Kod för bolagsstyrning revideras
Kollegiet för svensk bolagsstyrning presenterade den 1 februari ett förslag till reviderad kod för svensk bolagsstyrning. Koden syftar till att förbättra styrningen av svenska bolag, framför allt så att bolagen sköts med ägarnas intresse för ögonen.
De föreslagna förändringarna ska bland annat anpassa koden bättre till villkoren för små börsbolag. Pågående lagstiftningsarbete inom EU har också påverkat utformning och innehåll.

Förslaget till reviderad kod finns att läsa på kollegiets hemsida, www.bolagsstyrningskollegiet.se. Fram till den 28 mars finns möjlighet att lämna synpunkter. Den reviderade koden planeras sedan träda i kraft för samtliga börsbolag den 1 juli i år.

Nordeas presschef till Vinge
Före detta journalisten Boo Ehlin, tidigare presschef på Nordea, blir kommunikationschef på Advokatfirman Vinge. Ehlin började sitt uppdrag den 1 mars.

Förvaltarberättelse i Fly me-konkursen klar
Konkursförvaltaren Rickard Ström på Advokatfirman Lindahl har nu lämnat sin förvaltarberättelse i den omskrivna Fly me-konkursen. Förvaltarberättelsen finns att läsa på Lindahls hemsida.

Staten tackar ja till bud på OMX
Finansmarknadsminister Mats Odell tackade i slutet av januari ja till Borse Dubais bud på OMX. OMX styrelse har rekommenderat samtliga aktieägare att tacka ja till budet.
Advokatfirman Delphi har i förhandlingarna biträtt regeringens finansiella rådgivare Lazard.

Advokatbyrå bjuder studenter till London
Advokatbyrån Bird & Bird inbjuder ett 20-tal juridikstudenter och tingsnotarier till sitt Londonkontor för att delta i ”Talent Class 2008”. Under ett par dagar i april får studenterna delta i föreläsningar omkring internationell bolagsrätt och skatterätt och lära känna byrån.

Svensk byrå satsar i Japan
Advokatfirman Törngren Magnell ger sig in på den japanska marknaden. Byrån har startat en japansk desk under ledning av jur. kand. Miriam Salme, som har japansk bakgrund och talar japanska.

Annons
Annons