search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Fokus

Specialisten kan frigöra delägartid

Inte en tråkig dag på sju år. Så beskriver Veronica Carter, HR-chef på Vinge sitt arbete. Och hon har aldrig upplevt det som ett problem i sin roll att inte vara advokat.

Som HR-chef har Veronica Carter det övergripande personalansvaret för advokatfirmans samtliga kontor. Bland arbetsuppgifterna finns lönesättning och arbetsrättsliga frågor, och inte minst att utveckla strategier för rekrytering.

– Jag ser min huvuduppgift som att frigöra delägartid. Man måste kunna mäta -effektivitet och lönsamhet också på en sådan funktion som min, säger Veronica Carter.

Örat mot marken

Veronica Carter är inte jurist. Innan hon började på Vinge för sju år sedan arbetade hon med personalfrågor i såväl näringslivet som den statliga sektorn. Hon trivs utmärkt på advokatbyrån. Hennes speciella kompetens respekteras.

– Det är en fördel att det kommer in personer med annan kompetens på byrån. Det ger ett mer mångfacetterat synsätt, anser Carter.

Veronica Carter beskriver sitt uppdrag som att bedriva ett ständigt förändringsarbete.

– Jag måste hela tiden ha örat mot marken i huset och utanför, känna av branschen, marknaden och var vi vill vara.

Veronica Carter ingår i Vinges ledningsgrupp. Hon tycker att det går bra att få gehör för sina förslag bland delägarna.

– Jag har inte upplevt att jag mötts med skepsis. Men det finns ett sunt ifrågasättande hos advokater. Det är upp till mig att skapa förtroende för det jag vill implementera, säger Carter.

Ulrika Brandberg, Tom Knutson

Annons
Annons
Annons