search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Nyheter

Rekord i Tällberg

Mer än etthundra utbildningssugna advokater hade rest till årets studiedagar i Tällberg. Inte sedan 1970-talet har studiedagarna haft så många deltagare.
Årets studiedagar i Tällberg som hölls den 17-18 september inleddes på fredagen med att Leif GW Persson gav sin syn på bland annat tillståndet i Rättssverige, advokater, förundersökningssekretess och polisläckor.
Per E Samuelson berättade sedan om förhör i brottmål.

Lördagen startade med att advokat Bengt Stridh berättade klargörande om Advokatsamfundets disciplinnämnds verksamhet. Sedan informerade samfundets generalsekreterare Anne Ramberg om pågående arbete och om kommande internationell påverkan på advokatens yrkesverksamhet. Ramberg tog även upp frågan om den närmast obefintliga återväxten av advokater på många mindre orter.

Arrangörerna till årets studiedagar räknade till 110 deltagare. Inte undra på att de var nöjda.
– Det är verkligen roligt att så många har kommit till årets studiedagar. Dels tror jag det beror på programmet, dels på att man får tillgodoräkna sig tre timmar till den årliga fortbildningen, sade Per Wigert. Han gladde sig särskilt åt att så många unga ledamöter fanns med på årets studiedagar.
– Inte sedan 1970-talet har vi haft så många deltagare, berättade Lars Gombrii, som ansåg att detta lovar gott inför nästa års upplaga av studiedagarna.

TOM KNUTSON
Annons
Annons