search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Samfundsfrågor

Hallå där, Dick Lundqvist …

…nybliven ordförande i Stockholmsavdelningen
Varför tog du uppdraget?
– Det är ett förtroendeuppdrag som var svårt att tacka nej till och jag blev glad av att bli tillfrågad. Stämningen i styrelsen är trevlig och det är stimulerande att utbyta erfarenheter med advokater som sysslar med olika delar av yrket. Styrelsen har en viktig roll i avdelningsarbetet.

På vilket sätt?
– Inte minst som remissorgan vid antagningen av nya medlemmar. Dessutom genom att se till att medlemmarna har möjlighet att träffas på ett bra sätt utanför arbetet. Detta är särskilt viktigt eftersom Stockholmsavdelningen har hand om nära hälften av medlemmarna i samfundet. Där har månadsmötena en stor betydelse.

Vilken funktion ska de fylla?
– Att man kan träffas under mindre allvarliga former och byta erfarenheter och lyssna på intressanta föredrag som har med yrket att göra. Med hjälp av mina styrelsekolleger hoppas jag finna nya intressanta ämnen till hösten.

Något speciellt du vill satsa på?
– Det finns en hel del idéer, men inget jag vill avslöja ännu.

Vilken är den viktigaste uppgiften för samfundet just nu?
– Den kanske viktigaste är att hålla ihop kåren och visa att samfundet är till för alla medlemmar och inte bara en viss kategori. Dessutom är det viktigt att kommunicera vad samfundet gör för medlemmarna och lyfta fram advokatens roll och slå vakt om den. Det tycker jag görs på ett bra sätt. Samfundet är väldigt synligt i medierna och jobbar även effektivt med lobbyverksamhet lite mer i det tysta.

HANS HELLBERG


Om Dick Lundqvist, 42
• Affärsjurist och delägare i Gernandt & Danielsson.
• Villa på Lidingö, uppväxt i Malmö.
• Gift med Sara. Barnen Elsa, 6 och Alda, 3.
• Gillar att äta och laga god mat. Favoriträtt: Fisk och skaldjur med gräddiga såser.
• Rör en hel del på mig för att kompensera mitt första intresse. Springer 4–5 mil i veckan. Har som ambition att springa New York Marathon i höst och dessförinnan Stockholm Marathon. Ju fler som känner till det, desto svårare blir det att backa ur.
Annons
Annons