search bubble news heart bars angle-right angle-up angle-down Twitter Facebook linkedin close clock map-marker calendar
  • Samfundsfrågor

Samfundets iskalle ordförande går genom isen

Vid Advokatsamfundets senaste styrelsemöte den 11 mars visade samfundets ordförande Axel Calissendorff att han är en man av rätta virket som tar det kallt i de svåraste situationer.
När samfundet styrelse skulle inta sin lunch på värdshuset Ulla Winbladh beläget på andra sidan Djurgårdsbrunnskanalen från samfundet sett hade ordföranden kommit ifrån det övriga sällskapet.

Ackompanjerad av Maria Billing, samfundets biträdande chefsjurist, gav sig då ordföranden på en direkt uppmaning av generalsekreterare Anne Ramberg, som sett paret från sitt rum, över isen för att ta en genväg.

Ett litet stycke ut på isen invid bryggorna bar det sig så illa att isen brast under Axel. Plums i!

Men som den atlet och utmärkte långfärdsskridskoåkare Axel är tog han sig rappt upp ur vaken. Lånade så fru Billings bil, begav sig till hemmet på Lidingö för ett klädombyte för att därefter återvända till den gemensamma måltiden.

Övriga styrelseledamöter stämde då upp till skönsång för att prisa sin tappre ordförande med sången: ”Bär ner mig till sjön.”

– Jag skulle tro att det är första gången under samfundets 116-åriga historia som samfundets ordförande under en lunchpaus begått årets baddebut i mars månad, säger badmästaren själv i en kommentar.

TOM KNUTSON
Annons
Annons